II POWIATOWY KIERMASZ BOŻONARODZENIOWY

W niedzielę 11 grudnia 2016 roku uczniowie klasy II TŻ, IIIaTŻ, II TAŻ, IV TŻ , IV TMŻ oraz członkowie kółka gastronomicznego pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów gastronomicznych mieli okazję przygotować poczęstunek na II Powiatowy Kiermasz Bożonarodzeniowy. Wśród menu znalazły się potrawy wigilijne: barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą, pierogi z ruskim nadzieniem. Płytę zimną stanowiły  przekąski : sałatki, kęski z kurczaka z dipami, roladki z łososia, kruche babeczki ze słonym nadzieniem, ryba po grecku, grillowany pstrąg z proziakami … i wiele innych. Dużą popularnością cieszyły się również desery: piernik z powidłem śliwkowym, snickers z orzechami , tiramisu czy babeczki z nadzieniem budyniowym. Wszystkim smakował napój przygotowany z suszonych jabłek, gruszek i rodzynek.

Oprócz poczęstunku nasza młodzież  zorganizowała  warsztaty dekorowania pierników i aniołków wykonanych z masy solnej. W ten sposób mogliśmy wesprzeć fundację Pro Alia.

Dziękujemy wszystkim za ciężką pracę i wielkie zaangażowanie .
M.Ch, H.W, D.D, K.B.