EKO-GOTOWANIE

2 lutego 2016r. uczennice klasy 3TMŻ – Żaneta Wójcik, Katarzyna Wojnarowska i Anna Lisak wzięły udział w XI Podkarpackich Targach Edukacyjnych – EDU – SALON w Rzeszowie. Dzięki współpracy z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia” uczennice Zespołu Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach oraz uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie mieli okazję doskonalić swoje umiejętności kulinarne podczas prowadzonych przez Pana  Adama Wałęgę warsztatach pt. „Lekcja EKO gotowania z Polską Ekologią”. Uczniowie wspólnie przygotowali pyszne ekologiczne potrawy, które po pokazie były wręcz rozchwytywane przez uczestników targów, co tylko potwierdza słuszność gotowania z  naturalnych i ekologicznych surowców.

FOTO-GALERIA

A. Magryś